Aplikacione të avancuara interneti (Rich Internet Applications) – 2

Platformat e zhvillimit

*Nëse nuk e keni kaluar pjesën e parë, klikoni këtu  për ta lexuar.

Siç e kemi cekur edhe në pjesën e parë të këtij shkrimi, RIA aplikacionet kanë evoluuar nga dita në ditë, dhe ndryshimet që kanë pësuar kanë ndërruar edhe vetë definicionin e tyre, problematikë të cilën veçse e kemi prekur. Por ajo që do të ishte interesante të shtjellonim (dhe që do ta bëjmë në këtë pjesë) është ajo, se çka duhet të ofroj një platformë zhvillimi apo teknologji zhvillimi që të përmbushë nevojat e zhvilluesve për të vënë në dritë një aplikacion RIA, apo, cilat komponente (minimale) duhet të ofroj teknologjia për zhvilluesit (dhe vetë aplikacionin gjithashtu). Continue reading Aplikacione të avancuara interneti (Rich Internet Applications) – 2

Aplikacione të avancuara interneti (Rich Internet Applications) – 1

Hyrje

Me shtrirjen e internetit, evoluimin e teknologjisë nga dita në ditë edhe kërkesat e përdoruesve janë rritur, zgjeruar dhe ndryshuar me kalimin e kohës. Sot (si përdorues) kur nuk kemi problem me lidhjen e internetit dhe shpejtësinë e tij, ne dëshirojmë që shumicën e punëve ditore ti kemi në një vend të vetëm, të centralizuar por të qasshëm nga vendi në vend (nga kompjuteri personal, i punës, i shtëpisë, i kafeterisë ku mund të kalojmë një kohë të shkurtër, telefoni mobil madje, e gjetiu). Prej kohës është parë që uebi është një shans i mirë për zhvilluesit softuerik që të mund të japin një alternativë për zgjidhjen e këtij “problemi”. Continue reading Aplikacione të avancuara interneti (Rich Internet Applications) – 1

Introduction to SQL Server 2011 – Denali CTP1

These recordings are from Microsoft Tech Days 2011 held in Prishtina, Republic of Kosova, and are on ‘Introduction to SQL Server 2011 – Denali CTP1′.

This lecture is presented in co-presenting with Dukagjin Maloku (Blog | LinkedIn | @DugiSQL).

*Lecture is in Albanian language.

Part 1
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7BueXbTopEg]

Part 2
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JSraN-H7C6A]

Part 3
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DYqszc0A0Vk]

Part 4
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Iit-mHqePxs]

What’s new in .Net Framework 4 and Visual Studio 2010

These recordings are from Microsoft Tech Update 2010 held in Prishtina, Republic of Kosova, and are on ‘What’s new in Microsoft .Net Framework 4 and Visual Studio 2010?’.

*Lecture is in Albanian language.

Part 1
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NNmRKqpDutM]

Part 2
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eqJSJ2mFR8A]

Part 3
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=d_vww0fIEIw]

Part 4
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JCflF9xsjvk]

Part 5
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=E3M3HEHpS60]