Ne nuk dijmë!!!

I nxitur nga një lajm (i hidhur) i kohëve të fundit për invazionin (apo ardhjen, shprehur më butë) e një morie njerëzish të huaj (programerë) në institucione tona (thelbi/qeliza e shtetit) u nxita të bëjë këtë shkrim dhe të jap mendimin tim rreth kësaj dukurie,  duke qenë i vetëdishëm se mund të mos e marrë askush parasyshë (por tek e fundit dua të bëhem protagonisti i ngarjes së mirënjohur “Dua të tregoj me kë jam!”). Continue reading Ne nuk dijmë!!!

Ngjarjet (konferencat) e TI-së dhe ne

I nxitur nga përpjekjet e një kolegu dhe të miat për organizimin e një takimi të një grupi të përdoruesve të një teknologjie (user group meeting), nga konferenca e fundit, nga reagimet dhe shkrimet pas kësaj konference si dhe nga biseda me shumë miq rreth kësaj çështje kam menduar goxha shumë këtyre ditëve për këtë “problematikë” apo për këtë “dukuri”.

Continue reading Ngjarjet (konferencat) e TI-së dhe ne

Introduction to SQL Server 2011 – Denali CTP1

These recordings are from Microsoft Tech Days 2011 held in Prishtina, Republic of Kosova, and are on ‘Introduction to SQL Server 2011 – Denali CTP1′.

This lecture is presented in co-presenting with Dukagjin Maloku (Blog | LinkedIn | @DugiSQL).

*Lecture is in Albanian language.

Part 1
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=7BueXbTopEg]

Part 2
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JSraN-H7C6A]

Part 3
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=DYqszc0A0Vk]

Part 4
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=Iit-mHqePxs]

What’s new in .Net Framework 4 and Visual Studio 2010

These recordings are from Microsoft Tech Update 2010 held in Prishtina, Republic of Kosova, and are on ‘What’s new in Microsoft .Net Framework 4 and Visual Studio 2010?’.

*Lecture is in Albanian language.

Part 1
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NNmRKqpDutM]

Part 2
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eqJSJ2mFR8A]

Part 3
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=d_vww0fIEIw]

Part 4
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JCflF9xsjvk]

Part 5
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=E3M3HEHpS60]