Fillo programimin me Visual Studio – Instalimi i VS C# Express hap-pas-hapi

Në postin e kaluar (të cilin mund ta gjeni këtu) postova lidhjet nga ku mund të shkarkohet Visual Studio (të cilën po ashtu e shkarkova edhe unë), për të vazhduar këtu me instalimin e saj, përkatësisht komponentën e Visual C# Express. E njejta procedurë vlenë edhe për komponentet tjera (Visual Basic, Visual C++ dhe Visual Web Developer). Së pari ekstraktojmë nga ISO dhe hapim skedarin Setup.exe (duke klikuar dy herë mbi të 😀 ).

Instalimi i VSC# Express
Instalimi i VSC# Express

Continue reading Fillo programimin me Visual Studio – Instalimi i VS C# Express hap-pas-hapi

Fillo programimin me Visual Studio – lidhjet për shkarkim

Përpos shumë çmimeve të fituara, në komunitetin e programerëve Visual Studio njihet si një nga ambientet më komforte dhe më e përparuar për programim në shumë lloje të aplikacioneve, e sidomos në sistemin operativ Windows. Është e ndërtuar nga Microsoft dhe njihet si një IDE (integrated development environment) “zyrtare” e kompanisë, e cila përdoret për të zhvilluar aplikacione konzollë (console) apo me ndërfaqe (GUI). Për më shumë lexojeni faqen e Wikipedia-s të dedikuar për Visual Studio.

Continue reading Fillo programimin me Visual Studio – lidhjet për shkarkim

What’s new in .Net Framework 4 and Visual Studio 2010

These recordings are from Microsoft Tech Update 2010 held in Prishtina, Republic of Kosova, and are on ‘What’s new in Microsoft .Net Framework 4 and Visual Studio 2010?’.

*Lecture is in Albanian language.

Part 1
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=NNmRKqpDutM]

Part 2
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=eqJSJ2mFR8A]

Part 3
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=d_vww0fIEIw]

Part 4
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=JCflF9xsjvk]

Part 5
[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=E3M3HEHpS60]